U bent hier » Onderwerpen » Energiebesparing

U kunt hier inloggen

 

Waarom inloggen?

  • korting in de webwinkel
    (voor HBA-ondernemers)
  • bijwerken van uw profiel


Energiebesparing

Om ondernemers goed te kunnen ondersteunen op energiegebied heeft het HBA een aantal hulpmiddelen op maat verzameld die kunnen helpen bij het besparen van geld.
Direct naar:

Energie besparen  


Energiebesparing

Ga direct naar de energiescanHet HBA benadrukt het belang van energiebesparing voor ambachtelijke ondernemers, zowel voor het milieu als m.b.t. de kostenbesparing die het oplevert. Aangezien in het huidige economische klimaat ondernemers extra op de kosten moeten letten, is dit hét moment om kritisch naar het energieverbruik te kijken. 


Stop energie in energiebesparing

Besparingsmogelijkheden
De belangrijkste mogelijkheden om te besparen zijn voor u op een rij gezet. De meeste besparingsmogelijkheden hebben een terugverdientijd van minder dan 5 jaar en zijn makkelijk uit te voeren.
Ontdek de besparingsmogelijkheden >>

Energiescan
Is uw energierekening een behoorlijke kostenpost? U kunt met simpele aanpassingen vaak makkelijk besparen op uw energieverbruik. Met de gratis Energiescan krijgt u inzicht in hoeveel u kunt besparen op bijvoorbeeld verwarming, verlichting en productkoeling.
Doe de Energiescan >>

Meer Met Zonwering
Zonwering, met name automatisch geregelde zonwering, draagt het hele jaar door bij aan geldbesparing op uw energierekening. Ook draagt zonwering bij aan een comfortabel binnenklimaat waarin u beter werkt en leeft.
www.meermetzonwering.nl >>

Hoe bespaar ik op perslucht?
Niet elk persluchtlek is makkelijk op te sporen! Met deze eenvoudige tips kunt u bepalen hoe groot het lekverlies is en wat de kosten daarvan op jaarbasis zijn.
Perslucht >>

Hoe bespaar ik op verlichting?
Verlichting, essentieel voor elke onderneming. Maar verlichting verbruikt ook veel energie. Verlichting zorgt namelijk voor meer dan 20% van de energiekosten. Kijk hier voor tips om te besparen op verlichting.
Verlichting >>

Hoe bespaar ik op verwarming?
Een aantal tips voor besparing op verwarming. Met welke simpele aanpassingen kunt u de energiekosten omlaag brengen?
Verwarming >>

Factuurcontrole
Veel energiefacturen bevatten fouten. Met name bij grootverbruikers, die elke maand een energierekening krijgen. Bij hen kwam een foutpercentage van maar liefst 15% naar voren. Voor kleinverbruikers ligt het percentage fouten gemiddeld genomen op 10%. Wilt u weten of uw energierekening fouten bevat?
Lees verder over factuurcontrole >>

Leveranciers
Bent u op zoek naar een leverancier in energiezuinige verlichting? Zoekt u een erkende installateur die thuis is in energiebesparing? Dan verwijzen we u graag door Energiechannel, die vraag en aanbod op dit vlak bij elkaar brengt.
Zoek een energieleverancier >>
Relevante informatie over dit onderwerp

Organisaties

Publicaties

Links

Hoofdbedrijfschap Ambachten - email: hba@hba.nl- tel nr: 079 316 1111
English   Disclaimer   Sitemap